bestuur

Home / wie zijn wij / bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

 

Jan-Willem Hermans – Voorzitter

klaartje_bestuur

Jan-Willem Hermans

Mr. Jan-Willem (1968) is familierechtman en onroerendgoed-specialist, afgestuurd in notarieel en Nederlands recht aan de Radboud universiteit, notaris sinds 2004.

 

Sinds 2018 fietst Jan-Willem mee in MTB team de Stanmen. Vanaf dat moment is hij actief betrokken geraakt bij het doel en en het werven van fondsen ervoor.

 

Toen hem werd gevraagd het stokje over te nemen van Klaartje en voorzitter wilde worden, hoefde hij geen moment na te denken.

janwillem@samenvoorduchenne.nl

 

 

Jan de Jong – Penningmeester

jan_bestuur

Jan de Jong

Jan is vader van Robert en opa van Stan de Jong. Hij was als projectleider werkzaam bij Ballast-Nedam Infra en nu enige tijd gepensioneerd. In 2011 is bij Stan de ziekte Duchenne vastgesteld. Er is nog geen medicijn beschikbaar voor deze ziekte. Hier wordt wel aan gewerkt maar voor dit onderzoek is veel geld nodig. In 2013 is hij door Robert in aanraking gekomen met Duchenne Parent Project, eerst met de actie Meters maken voor Duchenne en later met Duchenne Heroes. Beide zijn projecten om geld te verzamelen voor boven genoemd onderzoek. Hij is in 2014 als begeleider van het team van Robert mee geweest met Duchenne Heroes, een inspannende en emotionele tocht.

 

Toen hem dit voorjaar werd gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van de Stichting, hoefde hij er niet lang over na te denken. Dit initiatief, dat er aan bijdraagt dat er voor de ziekte Duchenne meer onderzoek naar mogelijke behandeling, medicatie en uiteindelijk genezing komt, wil hij graag steunen.
jan@samenvoorduchenne.nl

 

 

Rik van Aalst – Secretaris

marlies_bestuur

Rik van Aalst

Rik is apotheker, MBA en mede-eigenaar van van Service Apotheken Bennekom-Wageningen. Hij heeft Ruben en Robert  leren kennen tijdens een netwerkbijeenkomst in waar zij namens de stiching aanwezig waren. Sindsdien hebben hun wegen elkaar meerdere malen gekruist. Rik was en is erg onder de indruk van hun verhaal over hun Stannen en de energie, passie en creativiteit waarmee zij te werk gaan. 

 

Uiteindelijk besloot Rik met team Stanmen deel te nemen aan Duchenne Heroes 2017. Hij raakte extra gemotiveerd en betrokken bij dit belangrijke doel. Na jaren van fondsen werven was het voor hem een vanzelfsprekendheid om toe te treden tot het bestuur van de stichting.

rik@samenvoorduchenne.nl